You are here: Home » Nethistorier » Tricky forespørgsel på emballage

Tricky forespørgsel på emballage

Det er en lidt tricky forespørgsel, jeg for et par dage siden fik fra en af mine større kunder, nemlig en webshop, som sælger smykker og udstyr til folks egen fabrikation af smykker. Min kunde ringede til mig for at høre, om jeg kunne være i stand til at imødekomme et lidt specielt ønske fra ham.

Sagen er, at mange af kunderne i hans webshop har givet udtryk for, at det ville være en stor fordel med en lidt festligere emballage, når de købte varer skal sendes til kunden – eller til en anden efter kundens ønske.

Specielt det sidste er et ønske fra mange af mine kunder, fortalte manden mig i telefonen. Mange køber nemlig et smykke for at give det i gave til et familiemedlem eller en anden i bekendtskabskredsen, og hvis vedkommende, der måske har fødselsdag, bor langt fra giveren af gaven, er det mest praktisk, hvis gaven sendes fra webshoppen direkte til den endelige modtager.

Derfor havde min kunde fået den ide, at han efter ønske kunne emballere smykkerne som gaver i de tilfælde, hvor køberen er parat til at betale lidt ekstra. Hans tanke er, at et smykke kan lægges i en pose med festlige motiver, så den ligner gavepapir af den slags du kan se her, hvorefter denne pose kan placeres i den sædvanlige emballage, som webshoppen i øvrigt også køber hos mig.

Vi havde en længere snak i telefonen om mandens ønske, for som udgangspunkt er jeg da ikke i tvivl om, at jeg sagtens kan efterkomme hans ønsker, men jeg ville selvfølgelig gerne være sikker på, at det bliver det rigtige, jeg henter hjem fra mine leverandører, så min kunde med webshoppen ikke bliver skuffet.

Han har længe brugt bobleposer til at emballere de varer, hans sender til sine kunder og han køber hos mig et fast sortiment med poser i forskellige størrelser, så han kan vælge en størrelse, der er relevant i forhold til den vare, der skal sendes.

I nogle tilfælde er der tale om en vare, der fylder meget lidt. Det kan for eksempel være en fingerring, så for at imødekomme det behov har jeg faktisk fået en af mine leverandører til at fremstille nogle helt små boblekuverter ( se den slags her: https://www.jakodan.dk/kuverter/boblekuvert-hvid.html ), der kan bruges til de mindste objekter.

Webshoppens indehaver var ikke i tvivl om, at han fortsat vil bruge den beskyttende emballage med bobler til sine forsendelser, men hvis jeg kan fremskaffe nogle almindelige papirposer med et festligt tryk på til at lægge indeni bobleposerne, vil han kunne tilfredsstille det lidt specielle ønske fra mange af sine kunder.

Nu har jeg brugt en del timer på at hjælpe min kunde med forespørgslen, og det har vist sig at være en ganske nem opgave, for hele to af mine faste leverandører fremstiller faktisk den slags gaveposer, og de billeder, jeg indtil nu har set af poserne, ser ud til at være præcis det, min kunde med webshoppen efterspørger.

Jeg har det godt med at kunne efterkomme den slags ønsker fra mine kunder, og så gør det jo ikke noget, at det også øger omsætningen i mit firma.