You are here: Home » Nethistorier » Stor sæson for hvepse og bananfluer

Stor sæson for hvepse og bananfluer

Der er tit store sæsoner for hvepse og bananfluer – mange er dog aldrig klar til dem, og kommer tit til at brokke sig over den store invasion af enten hvepse eller bananfluer. 2014 har været en af de somre med mange af disse insekter.

En bi kan være livsfarlig hvis man har allergi og man bør derfor være påpasselig hvis man vil omgås dem, og få en ekspert til at fjerne dem om nødvendigt.

I modsætning til bierne er bananfluerne uskadelige, men irriterende. I løbet af deres levetid kan de lægge op til 200 æg – året rundt, hvis de er kommet indendørs.

Så hvornår er sæsonen ved at komme? Det får du svaret her.

Hvepsene kommer i april

Det er forskellige på hvornår sæsonen for hvepse er ved at komme. Man vil dog kunne aflæse det på vejret, hvis man holder et vågent øje.

For er vinteren mild og ikke for hård har dronningerne en større chance for at overleve, og dermed vil de føde flere bier når foråret nærmer sig – og så, hvis foråret har de rette temperaturer vil de hurtigere komme i gang med at samle ind til deres bo.

Sæsonen for bananfluer

Sæsonen for bananfluer – eller eddikefluer – er primært om sommeren. Alt efter vejret udenfor kommer de oftest tidligere, eller bliver ved med at være der vinteren over.

En bananflue er, efter den er blevet født, klar til at lægge nye æg efter 10 dage.

De fleste af bananfluerne er allerede i vores hjem – de gemmer sig rundt omkring i huset hvor de vil kunne overleve (Rådne blade i en potteplante fx.) og kan derfor let finde vej, når frugten til sommeren er blevet købt.

Den bedste tid for bananfluerne er dog efter sommerferien, hvor rådden frugt især hober sig op i hjemmet og i supermarkederne.

Vil man bananfluerne til livs er en insektspray god, da bananfluerne er relative små.