You are here: Home » Nethistorier » Speciale i coaching

Speciale i coaching

Det var lidt af en overraskelse, da jeg for nogle uger siden blev kontaktet af cheftræneren for vores lokale superligahold i fodbold, for det er ikke lige den type virksomheder, jeg normalt hjælper med coaching, selv om netop coaching er mit speciale.

Men superligaholdet er i en alvorlig krise som følge af det ene nederlag efter det andet. Jeg spurgte i første omgang træneren, om det mon ikke snarere var en idrætspsykolog, de havde brug for, men han var overbevist om, at min kompetencer i forbindelse med det almindelige erhvervsliv netop var det, de havde brug for.

Det er ganske vist efter min mening indstillingen hos spillerne, der er noget i vejen med, fortalte træneren, men de redskaber, en idrætspsykolog bruger, tror jeg ikke rigtig på i den her situation. Vi har brug for medarbejderudvikling i en bred forstand, sagde han og påpegede, at sådan et superligahold jo skal drives som enhver anden form for erhvervsvirksomhed.

Jeg tyggede lidt på det og besluttede så at gøre et forsøg, for jeg er da også selv en lille smule interesseret i fodbold og ser gerne, at vores eget hold kan klare sig i superligaen og undgå nedrykning.

Men jeg gjorde mig også klart, at der nok også kunne være behov for noget ledelsesrådgivning i den forstand, at jeg nok også skulle kigge nærmere på, hvordan cheftræneren og hans assistent agerer i forhold til spillerne. Min erfaring siger mig nemlig, at det i mange tilfælde er i ledelsen, man skal finde problemet, hvis medarbejderne ikke trives.