You are here: Home » Nethistorier » Sommerhuset i næste uge

Sommerhuset i næste uge

Her i næste uge, hvor I har påskeferie, tager du og din hustru op til sommerhuset. I skal gøre det klart til sommeren. Der er nogle vinduer, som skal males. Der er en dør, der binder, så den skal rettes til. Det gamle fyr skal skiftes ud med en varmepumpe. Så det er et projekt, som I skal have sat i gang. I har tænkt jer at købe malingen til vinduerne lige inden I tager afsted. Men du vil godt lige tjekke, at I både har pensler og sandpapir. Det kan jo godt tænkes, at I bliver nødt til at slibe nogle af sprosserne. Nej, det er faktisk noget I godt ved, at I skal – og at det tager tid. Tid? Har I tilstrækkeligt med det deroppe? Der skal jo også være tid til at fejre påsken!

Hvor er slibemaskinen?

Du kigger efter din slibemaskine. Den skal da med på påskeferie – og den skal bruges flittigt. I skal have vinduerne malet inden påskesøndag. Det har du bare selv lige bestemt. Du har slet ikke overvejet, at din hustru måske har et andet projekt, der skal prioriteres. Du finder båndpudseren. Den har sådan en mekanisme, der kan slibe forskellige profiler. Det er ret praktisk. Du skal bare huske den lille taske med de forskellige hoveder til din båndpudser. Det vil nok også være det stykke værktøj, som du vil bruge til lige at få den der dør rettet til med. Det behøver jo ikke at være så kompliceret. Og I behøver ikke at skulle bruge alle dagenes timer på at reparere og male.

Stanley værktøjskasse – holder evigt

Imens du er ude på værkstedet, tænker du dig om. Du ved, at du har en lille Stanley værktøjskasse stående oppe i sommerhuset. Der ligger en hammer og nogle søm i kassen. Der er altid noget, der skal hamres sammen. Fx en planke i rækværket ind til naboen. Eller fuglehusets lille tag. Stanley værktøj er du i øvrigt begejstret for. Det ligger godt i hånden. Skafterne på hammeren og knibtangen er ergonomiske. Men du kan faktisk ikke huske, om du efterlod en god skruetrækker i værktøjskassen.

Så du finder det lille skruetrækkersæt og lægger det ind i bilen – ved siden af slibemaskinen. Bare for en sikkerheds skyld. Det vil jo være ret dumt at stå der og mangle en skruetrækker. Der er altid en ledning, der måske lige skal sikres. Eller en pære i en lampe, der skal skiftes. Og ja, din hustru har da også købt en ny læselampe, som skal tilsluttes strømforsyningen.

Tilfreds og parat

Du er ret tilfreds med, at du har forberedt dig på den aktive del af påskeferien. Du mangler bare lige at finde en lille kasse, som du kan lægge de forskellige værktøjer i, men som ikke fylder så meget. I skal jo også have plads til kufferterne med rent tøj og maling i bilens bagagerum. Du glæder dig til, at I kommer afsted. Du glæder dig til at få tid nok til både at reparere, male og hygge. Og du er glad for at dit værktøj fungerer godt.