You are here: Home » Nethistorier » Softshell og andet guf

Softshell og andet guf

Det var på et enkelt punkt lidt af en skuffelse, da vores familie for et par uger siden havde valgt at holde en to ugers ferie i Portugal – nærmere betegnet på den portugisiske sydkyst, som hedder Algarve kysten.

Vi havde selvfølgelig set frem til et par uger med sol og varme og ikke mindst lune aftener, hvor man uden problemer kan sidde udendørs på en restaurant eller på ferielejlighedens egen altan i skjorteærmer til langt ud på aftenen.

Men sådan artede vejret sig desværre ikke, for vi oplevede, at dagene var virkeligt gode med højt solskin og gode temperaturer, men om aftenen blæste det op med en kølig vind ude fra Middelhavet, så det var nødvendigt med ordentlig påklædning, hvis man skulle sidde udendørs.

Og den slags tøj havde vi faktisk ikke taget med i feriebagagen, for vi havde selvfølgelig sat næsen op efter, at der kun ville blive brug for shorts og T-shirts. Derfor fandt vi hurtigt ud af, at vi måtte ud at shoppe og købe noget ekstra tøj, så vi også kunne have det behageligt om aftenen.

Heldigvis er det noget billigere at købe tøj i Portugal, og da vi jo alligevel skulle have noget beklædning, der også kan være velegnet til det danske klima, var der ingen ærgrelse over at skulle bruge lidt flere penge, end vi havde forudset.

Selv valgte jeg at købe en langærmet T-shirt i ret kraftigt stof, som jeg kunne bruge uden på de almindelige T-shirts, som jeg havde medbragt hjemmefra, og det var et godt køb, for jeg befandt mig vældig godt i den.

Min mand er lidt kuldskær om aftenen, så han fandt en rullekrave T-shirt i en varm, blodrød farve, som han var meget begejstret for, og jeg må også tilstå, at den faktisk klædte ham godt. Han havde det rigtig godt med, at hans nye T-shirt holdt ham varm på halsen, selv om det de fleste aftener blæste temmelig køligt i den periode, vi holdt ferie.

Vores to drenge på 11 og 13 år mente ikke selv, at de havde problemer med at holde varmen i de kølige aftentimer, så de var faktisk ikke interesseret i at få noget nyt tøj. Men det holdt nu kun til om aftenen den dag, vi voksne havde indkøbt noget varmere tøj, for da vi sad på en restaurant og nød kaffen efter middagen, kunne jeg tydeligt se, at drengene begyndte at ryste af kulde, så det var ikke svært at overtale dem til at gå i byen næste dag og købe noget varmere tøj til dem.

De indrømmede også næste dag, at det var koldt for benene at rende rundt i shorts i den kølige aftenvind, så vi fandt nogle smarte joggingbukser til dem, som de selvfølgelig også kan bruge herhjemme i Danmark.

I samme forretning fik drengene øje på nogle smarte vindjakker, som faktisk var meget billige. Det var nogle såkaldte softshell jakker, som er både vand- og vindtætte, og det viste sig, at de havde meget glæde af dem hele resten af ferien.