You are here: Home » Nethistorier » Skadedyrsbekæmpelse i Nordsjælland er nødvendigt

Skadedyrsbekæmpelse i Nordsjælland er nødvendigt

Telefonerne kimer hos de lokale skadedyrsbekæmpere i Whiskeybæltet og på nordkysten.  Mange sommerhuse bliver netop i foråret genåbnet efter den lange vinter, når folk fra København og Sydsjælland valfarter til deres aller helligste. Det giver travlhed i mange brancher, der skal hjælpe til med at få huset på højkant igen, så familien kan tilbringe sommeren og weekender deroppe. Mange husejere får sig en grim overraskelse, når de drejer nøglen rundt første i året. Mange bliver mødt med insekter, der har overvintret i det forladte hus.

Husmår og hvepse

En rundspørge viser at stort set alle har haft besøg af husmår på loftet. Her har de haft fred og ro til at leve ugeneret, så de kan få unger. Men det er langt fra det største problem. Når sommerhusgæsterne går i gang med at arbejde i haven, for at få den til at fremstå pæn og prydelig, så støder man på de næste skadedyrsproblemer. Specielt i tagudhæng findes nyetablerede hvepsebo.  De rige Københavnere vil sjældent selv gå i gang med at ordre problemet. Indstillingen er jo, at man er på ferie og ikke skal lave for meget arbejde, som det man er flygtet fra.  Så de ringer straks efter hjælp til fjernelse af hvepsebo. Det skyldes naturligvis at gedehams er et farligt insekt, der kan give smertefulde stik. I værste fald kan man have allergi, uden at vide det.

Pres på

Det er indlysende, at når så mange mennesker på en gang har brug for hjælp, så giver det spidsbelastning hos håndværkerne, der arbejder dag og nat for at kunne følge med efterspørgslen.  Men også de ved, at selvom man er Nordsjællænder, så er det her pengene skal tjenes, og de lægger ikke fingre imellem, når de sender regninger ud.  Det er jo almindelig kendt, at pengene sidder løst på de ferierende fra hele Sjælland.

Bekæmpelse af skadedyr i Nordsjælland

Ikke mange brancher ligger ligeså vandrette som hos den lokale skadedyrbekæmpelse i Nordsjælland. I år er det ikke kun hvepse, men også væggelus, der plager området. Disse små blodsugende insekter har ventet længe på at kunne optage føde i form af blod, når folk lægger sig i sengen for at få ro. Men der går ikke længe før end man opdager, at man ikke er alene. Dette er bestemt ikke et problem, man selv kan klare, da man ikke kan købe gift i håndkøb uden at være autoriseret. Desuden kan det være farligt for almindelige mennesker med et andet job at sprøjte diverse midler ud.  Endnu værre er det, at man kan opbygge en resistens.