You are here: Home » Nethistorier » Problemer med hvepse?

Problemer med hvepse?

Det var sådan set min første tanke, da Lisbeth ( min kone ) bad mig om at tage mig sammen og få ordnet problemet i kælderen. Jeg ved jo, at hvepse er leddyr og derfor kun stikker, så hvorfor ikke bare lade dem være, når de alligevel også lader os være. Dyrenes færden gør jo, at de holder sig til mørke steder som loftet eller udhænget eller i muren, hvor man alligevel aldrig færdes. Se, det fik jeg sagt for tidligt, for Lisbeth kommer i alle kroge, ligesom et skadedyr på jagt efter føde.

Skal de fjernes – så er det en effektiv bekæmpelse

Jeg vil som sagt aldrig begynde at slå harmløse insekter ihjel uden grund. Men jeg har jo også en familie at tage hensyn til – og ikke mindst skulle være i stue med.

Derudover har vi også børn. Det er nok det største problem, når sådan en kæmpe gedehams bygger et hvepsebo lige udenfor døren, så vi ikke kan komme frem eller tilbage. Så nu har vi hvepse overalt i haven. Så spørgsmålet: Gedehams | bekæmpelse af hvepse – skal og kan man gøre det selv?

Jeg er jo ikke lige gør det selv manden. Men omvendt, så skal man jo helst spare, når man har så mange små som jeg. Det gælder jo bare om at finde dronningen og give hende noget gift, som jeg kan læse mig frem til. Men der er langt fra tanke til handling. Bekæmpelsen af selve boet er svært, fordi jeg ikke kan komme til det uden at blive angrebet af sure bier. Når først der fjernes hvepse, så skal bekæmpelsen iværksættes på nul-komma-fem. Det er ikke noget for en tøsedreng som jeg.

Så jeg har egentlig valgt at finde en billig skadedyrsbekæmpelse der kan komme og bekæmpe hvepsene, mens der ikke er nogen hjemme. Han giver dem et ordentligt skud gift, så endelig kan være fri for alle de flyvende hvepse, der også er begyndt at komme ind i huset. Om morgenen ligger der hundrede døde hvepse i vindueskarmen. Vi er lidt nervøse for at vores lille datter skal røre ved dem og få et hvepsestik. Jeg har ladet mig fortælle, at der ikke er forskel på en hveps og en gedehams. Derudover skal man hele være opmærksom i foråret, så man hurtigt kan fjerne et hvepse, når det er under opsejling. Så er det nemlig ikke så farligt som nu, hvor de er virkelig store.