You are here: Home » Nethistorier » Masser af gode grejer

Masser af gode grejer

Det startede med, at min gamle far på snart 90 år ringede til mig og fortalte, at han nu langt om længe havde valgt at sige ja tak til kommunens tilbud om en plads på et plejehjem, og det kom til at slutte med, at vores søn og svigerdatter blev jublende glade. Ikke så meget, fordi farfar skal flytte på plejehjem, men fordi han har valgt at lade sin sønnesøn tage for sig af retterne med hensyn til de fleste af hans møbler samt en masse andet, han ikke kan tage med sig på plejehjemmet.

Og timingen er perfekt, for vores søn og svigerdatter har for nylig købt et dejligt parcelhus, som de overtager til den første i næste måned. Men penge har de ikke for mange af, så at de nu kan arve en hel del af det normale udstyr, der hører til hus og have, må siges at falde på et tørt sted.

For et par dage siden kørte jeg så min far til plejehjemmet med den smule, han ville have med sig, og i går fulgtes jeg så med min søn og svigerdatter ud til farfars hus, der nu er sat til salg, så de kunne tage herlighederne i øjesyn. Vi startede med at gennemgå hans gode og billige haveredskaber og det øvrige, han havde stående i sit udhus.

De unge og nybagte husejere var ikke i tvivl om, at de kunne bruge det hele, for haveredskaber havde de intet af i forvejen, da de hidtil har boet i en lejlighed på tredje sal. De var også begejstrede for farfars næsten nye Weber Spirit gasgrill, for sådan en er en form for luksus, som de som nybagte husejere nok ikke får råd til lige med det første.

I udhuset kiggede de unge mennesker også grundigt på farfars terrassemøbler, men de var nu så gamle og slidte, at det vist ikke kan betale sig at flytte på dem. Derimod ville de unge mennesker gerne have hans terrassevarmer (det er sådan en fyr her), for til det hus, de har købt, er der en delvist overdækket terrasse, hvor en terrassevarmer kan gøre god gavn på en lidt kølig sommeraften.

Farfar har altid været en rigtig gør det selv-mand, der har hygget sig med alle former for praktiske opgaver i hjemmet og i haven. Derfor var han også velforsynet med diverse elværktøj, som han havde i det kælderrum, han havde indrettet som et værksted. Også hans store samling af værktøj faldt i rigtig god jord hos min søn. Det hele var købt her: http://www.frishop.dk/pl/V%C3%A6rkt%C3%B8j-Elv%C3%A6rkt%C3%B8j_21537.aspx

Vi kiggede også grundigt på farfars møbler og øvrige inventar. Der var nu ikke meget at komme efter i køkkenet, for farfar har i en årrække fået leveret mad fra det kommunale madordning, så køkkenmaskiner og den slags har han for længst foræret væk.

Men min svigerdatter var meget begejstret for de to Herstal lamper, jeg for bare et halvt års tid siden hængte op for min far, for de ville passe perfekt over de unge menneskers spisebord i alrummet på deres nye hus, så dem ville de også gerne have.