You are here: Home » Nethistorier » Kør selv til Italien

Kør selv til Italien

Jeg sidder her på mit kontor. Det er lunt udenfor. Faktisk så banker solen ind ad mit vindue. Jeg åbner vinduet og kan høre glade stemmer nede på gaden. Der er næsten sådan en stemning, som den, man møder i Sydeuropa. Du ved, man kan høre familier, der er ude at gå tur med deres børn eller hunde. Man kan høre folk grine og drille hinanden. Man kan også høre folk, der skændes.

Kør selv

Stemningen får mig til at tænke på en vidunderlig ferie, som vi var på for 2 år siden. Det var sådan en kør selv ferie med hjælp fra https://www.alltime-travel.dk/. Vi var væk herhjemme fra i 2 uger. Vi kørte bare ud i landskabet. Jeg havde sådan set ikke planlagt noget som helst. Det passer ikke. Min mand havde reserveret plads til os på båden, så vi kunne komme fra Rødby til Puttgarten. Det var det eneste, vi havde planlagt. Vi kørte til Østrig og boede på små hoteller i Alperne i nogle dage. Derfra kørte vi til Slovenien og så en stor grotte, der ligger ret tæt på grænsen til Italien. Det var en imponerende grotte. Den bliver vist nok brugt som koncertsal. Vi så dog ikke nogen koncert i den. Vi så på stalagmitter og stalaktitter. Det var farverigt og mystisk. Og køligt i sommervarmen!

Geniale Trieste

Efter besøget i grotten kørte vi til Lipica, som ligger ca. 30 km fra Trieste. Lipica ligger i Slovenien. Vi boede på et fint hotel langt ude på landet. Det var min datter, der havde fundet på stedet. Hun er vild med heste og ville se, hvor det er lipizzanerhestene, stammer fra. Og ganske rigtigt, der lå faktisk et stutteri i Lipica. Vi så på hestene. Vi så hende ride på sådan et dyr. Vi blev der i 3 dage. Derefter kørte vi ind i Italien. Grænseovergangen ved Trieste var nem at komme over. Ingen problemer. Så vi satte kurs imod Venedig. Jeg har altid gerne villet se Venedig. Desværre var vi uheldige: Alle de små steder, vi kunne finde at overnatte hos, var fuldt optaget. Der var ikke så meget som et enkelt, lille værelse til os. Så vi måtte opgive at komme til Venedig.

Overnatning med oplevelser

Jeg tog derfor en beslutning: Vi kørte til Verona og fandt et vidunderligt sted at overnatte. Hos en vinbonde. Vi fik set, hvordan han passer sine marker, og hvordan han presser druerne til vin. Han forklarede os en masse om, hvordan man fremstiller vin. Vi fik også lov at smage. En meget venlig og gavmild mand. Og hans frue var sådan en rigtig italiensk mamma – smilende og fuld af godt humør. Desværre var tiden ved at løbe ud for os, vi måtte til at tænke på at skulle vende hjem imod Danmark. Derfor kunne vi ikke se så meget af Italien, som jeg egentlig havde håbet på. Men det var en skøn ferie. Og når vi kan få lov til at rejse frit igen, så skal vi helt sikkert på kør selv ferie i Italien. Denne gang skal ferien dog planlægges. Uden om grotter og stutterier. Til gengæld skal vi se nærmere på at holde ferie i et badeland – for det kan vi alle lide!