You are here: Home » Nethistorier » Koder på nettet

Koder på nettet

Her på arbejdet fik min kollega og jeg rodet os ud i noget, som vi ikke vidste, hvad er. Vores chef bad os om at finde de billigste Lei kode priser. For ikke at fremstå som totalt uvidende, gik vi derfor på nettet for at finde ud af, hvad Lei koder er.
Nu er det bare sådan, at jeg ofte bruger Google til at søge efter forskellige oplysninger. Firmaet, jeg arbejder i, er meget udadrettet, og derfor har jeg ikke lavet landebegrænsninger på mine søgninger – og det burde jeg måske have gjort. Fordi jeg fandt en masse artikler om Lei-koder og om, hvordan man kan få en. Jeg fandt også flere forskellige priser – i euro og engelske pund. Så jeg begyndte at lave en hjemmelavet prissammenligning. Det var mildest talt en umulig opgave.

Danske LEI koder?

Nogle af de sites, jeg fandt artikler om Leikoder på, var skrevet på tysk eller engelsk. Og dem, der skrev artiklerne, tilbød ofte forskellige ydelser i tillæg til at hjælpe en kunde med at få en lei-kode. Så jeg sad og baksede sammen med min kollega med tyske og engelske artikler. (Vi er ikke så gode til tysk, og i det hele taget fremmedsprog.) På et tidspunkt fandt min kollega en artikel fra et site i Schweitz. Den var på fransk. Det eneste, vi kunne forstå, var, at en Leikode skal registreres i deres database. Ups. Hvad er nu det? Lei registrering? Vi kunne ikke se priser nogen som helst steder på sitet.

Vi kunne bare se, at database indeholder alle Lei-koder i hele verden. Som her: https://leiprices.com/?lang=da Forvirringen var total, og jeg opgav stort set at finde den billigste Lei kode. Da vores chef kom i tanke om, at han havde bedt os om at finde priser på Lei koder, måtte vi fortælle ham, at vi arbejder på sagen, men at det er et lidt uoverskueligt marked. Han sagde godt nok ikke noget, men det der øjenbryn, der lige hævede sig i et splitsekund, fortalte, at han ikke helt troede på, hvad vi sagde.

Vi ledte videre

Så vi fortsatte arbejdet – lidt mere intensivt. Jeg fik læst nogle flere artikler om Lei registreringer og priser på det. Min kollega og jeg begyndte at forstå, hvordan det hele hænger sammen. Man skal bare være klar over, hvad det er, man har med at gøre: Find ud af, hvad Lei er og betyder. Det gjorde vi. Det er et internationalt cvr-nummer, som alle firmaer, der handler med værdipapirer, skal have. Og det internationale cvr-nummer bliver registreret i databasen nede i Schweitz.
Da vi så det kunne vi godt forstå, hvorfor vi fik så mange artikler på fremmedsprog, når vi søgte efter Lei.

Danske LEI koder på nettet

Så, vi gjorde så det, at vi ændrede på indstillingerne på vores søgninger til kun at ramme danske sites. Og vupti. Ingen søgeresultater på tysk, spansk, engelsk eller fransk. Kun på dansk. Herligt.

Det blev ligesom også meget nemmere at sammenligne priserne på de forskellige ydelser, man kan få i tilknytning til oprettelsen af en Lei kode. Vi fik lavet en lille rapport, som vi sendte til vores chef, som indeholdt alle oplysninger om Lei numre, hvordan og hvorledes og de billigste Lei kode priser.