You are here: Home » Nethistorier » Køb værktøj online

Køb værktøj online

Det kan godt være, det er hårdt for de gamle og etablerede værktøjsfirmaer og grossister, der i mange årtier har leveret værktøj til danske håndværkere, gør-det-selv folket og til familiefaderen, der bare lige skal bruge en boremaskine. Men udviklingen er der ingen, der kan standse, og den betyder, at vi køber mere og mere online. Og med god grund!

Billigere – og nu også hurtigt

Er det uretfærdigt, at online butikker som for eksempel e-vaerktoej.dk tager en enorm del af markedet? Egentlig ikke! Der er jo ingen, der har forhindret de gamle spillere i markedet i at tage fat i de nye muligheder, som internettet har bragt i særdeleshed de sidste 10 år. Men mange etablerede har forsømt det, og nu betaler de prisen.

Ser vi på en håndværkers tid, ved vi, at hvert minut i arbejdstiden er kostbart. Tid, der ikke kan faktureres, er i princippet spildtid og en omkostning. Derfor er det dyrt, når svende eller mester selv skal køre efter værktøj, udstyr og tilbehør, der skal bruges i firmaet. Eller have besøg af sælgere.

Med dag-til-dag levering af alt fra selv en simpel hammer til for eksempel højteknologisk udstyr som en varmepumpestyring med SMS funktion – CTSmall – er der bare ikke mange gode grunde til at bruge arbejdstid på at indkøbe værktøj, vel?

Fremtiden er her nu

Jeg kender efterhånden adskillige mindre og nogle store firmaer, der i dag køber alt værktøj, arbejdstøj og den slags online. Brug nettet, siger de. Og det kan betale sig for dem.

Ofte er der penge at spare på værktøjet, men selv når der ikke er det, er der stadig den tidsmæssige besparelse samt besparelsen i kørsel at regne med. Og det er altså ikke småpenge, vi taler om her.

Jeg kender en tømrermester, der forsigtigt anslår, at han sparer over 30.000 kroner årligt på at handle hos e-vaerktoej.dk, og det er jo altså 30.000 kroner, der ryger direkte på bundlinjen!