You are here: Home » Nethistorier » Kan man imprægnere stråtag?

Kan man imprægnere stråtag?

Det er det rene fup, så det skal du holde fingrene væk fra, svarede min ven gennem mange år, Lasse, da jeg ringede til ham med et spørgsmål. Vi har nemlig stråtag på vores gamle sommerhus ude ved Vestkysten, og en dag fandt jeg i vores postkasse en reklame fra et firma, som påtager sig at imprægnere sådan et stråtag med en væske, der angiveligt skulle sikre, at tagets holdbarhed og tæthed forlænges med flere år.

Jeg overvejede, om det kunne være en god ide. Det var ganske vist forholdsvis dyrt, men min tanke var, at hvis det ville forlænge stråtagets holdbarhed med mange år, så kunne det være en god investering.

Og så var det, at jeg kom til at tænke på Lasse. Han er nemlig professionel tækker og driver sit eget firma med to fuldtidsansatte, som også er uddannet i faget. Han har masser af opgaver rundt om i landet, fordi der ikke er så mange firmaer af hans slags, og jeg regnede med, at han måtte have hørt om sådan en imprægnering og kunne give mig lidt vejledning med hensyn til, om det kan betale sig at få det udført.

Da jeg ringede til ham, fortalte han at han var i gang med at udskifte et stråtag på Fyn, og han sad faktisk oppe på tagryggen og talte i telefon med mig. Men han var ikke et sekund i tvivl om, at det er spild af penge med sådan en imprægnering, så det råd valgte jeg selvfølgelig at følge.