You are here: Home » Nethistorier » Infostandere virker fantastisk

Infostandere virker fantastisk

Det er på en måde det rene idiot-arbejde, mener min veninde, Birthe, om den form for jobtræning, som hun står i spidsen for på det jobcenter, hvor hun er ansat. Hendes opgave er at få mennesker, der i en længere periode har været udenfor arbejdsmarkedet, vænnet til ganske enkelt at kunne passe et almindeligt arbejde igen, og da gruppen af klienter er meget sammensat, lader det sig ikke gøre at beskæftige dem med noget, der udfordrer deres intelligens.

Birthe fortalte i går om, at de havde fået en ny slags arbejde på jobcentret, idet centret har indgået en aftale med en producent af forskelligt udstyr til blandt andet forretninger og restauranter. Derfor sidder de mennesker, der er i jobtræning, nu og samler de forskellige varer, som for eksempel er menukortholdere til restauranter. En anden mulighed er infostandere – de ses altså!

Men det er udmærket for disse mennesker, fortalte Birthe, for enhver kan efter lidt instruktion finde ud af det, og det er alt andet lige meningsfuldt arbejde. Lidt besvær er der dog ind imellem. Det oplevede vi i sidste uge, da vi fik en sending materiale til nogle smarte snaprammer, som skal samles. Det var lidt svært i starten, at få delene sat sammen i den rigtige rækkefølge, men nu går det fint, fortalte Birthe.

Det er lidt nemmere med de brochure holdere, vi lige er begyndt at samle for den samme producent, for de består hver især kun af to dele, der skal skrues sammen med nogle små skruer, så det går hurtigt, da det er nemt at finde ud af.