You are here: Home » Nethistorier » HC Andersen har ret

HC Andersen har ret

H.C. Andersen skrev godt nok, at livet er at rejse. Jeg er enig med ham. De fleste gange. Men når man rejser på grund af arbejde, så rejser man ikke for at opleve og for at leve. Man rejser for at overleve og få sin løn. Så, man kan opleve og leve!
Jeg rejser virkeligt meget med mit job. Det er faktisk sådan, at når jeg har tid, i en eller anden mellemlanding, så går jeg hen til den mest lokalt udseende lufthavnsrestaurant for at finde ud af, hvor i verden jeg er. Så nej, McDonald’s og Burger King ser mig aldrig i deres afdelinger i lufthavnene.

Smart pizza

Men her på det sidste, så har jeg lagt mærke til, at der findes en Pizza fabrikant, der virkeligt har formået at slå sig op internationalt. Så han bliver heller ikke sat på min liste over mulige besøg, når jeg er offer for en flyforsinkelse.
Det, som jeg bliver tiltrukket af i de her lufthavne, er ikke duften af den grillede pølse eller den friskkogte pasta. Det, som tiltrækker mig, er at jeg kan se, at almindelige mennesker, som måske bare er på rejse, fordi de har fundet en afbudsrejse til et eksotisk sted, sidder der. Jeg elsker at iagttage dem. De er søde og kærlige. Og ofte meget spændte. Enten fordi de i virkeligheden er bange for at skulle flyve, eller også fordi de simpelthen bare elsker at flyve.
Selv hører jeg til den sidste gruppe. Jeg elsker at flyve. Ved intet bedre. Jo – én ting, men det kræver, at vi er mindst to, og jeg er alene … – tøhø.

Afbudsrejser er populære

Min drøm er at finde én jeg kan holde ud at dele mange timer med i lufthavne og på fly med. Om det er afbudsrejser som dem her, vi skal på, eller om det er pga. af flyforsinkelser, vi skal bruge tiden sammen, er lige meget. Hvis vi begge holder af det, skal vi nok finde ud af det. Sådan er det bare, tror jeg.

Jeg har derfor sat en ny todo på min liste: jeg skal tjekke for gode rejsetilbud hver eneste uge. Hvis jeg finder noget, der umiddelbart ser fristende ud, så skal jeg købe det. Jeg har tiden, pengene og lysten. På et eller andet tidspunkt kan der ikke ske andet end at min prins dukker op. I form af en egyptisk havmand, en vietnamesisk gud eller bare en spansk tyr, det er sådan set ligegyldigt. Bare jeg finder ham. Og det er grunden til, at afbudsrejser er gode. De kan bringe dig et eller andet sted hen, som du egentlig ikke havde tænkt på, at du skulle være på. Nu fx i sidste måned: Der fandt jeg et godt tilbud på en afbudsrejse til New York. Og 15 timer senere stod jeg i New York. Parat med mit kreditkort til at gå på superudsalg i de store butikker. Fed oplevelse. Og havde det ikke været, for udsalget, så skulle jeg ikke have betalt for overvægt i min kuffert på vej hjem.