You are here: Home » Nethistorier » Få gode resultater med teambuilding

Få gode resultater med teambuilding

Hører man om teambuilding, er det meget ofte i forbindelse med, at man taler om det som noget lidt kedeligt eller fjollet. Mange tænker straks, at man skal blive udfordret på en ubehagelig måde. Nogle forestiller sig måske, at man skal på et fjollet latterkursus. Andre tænker, at de skal gøre noget, der overskrider ens grænser på en meget ubehagelig måde.

Men når det kommer til stykket, vil mange faktisk nyde at opbygge et bedre sammenhold i sit team, man skal på. Af og til kan det være, at man i starten ikke tænker så meget over fordelene ved det. Men efterfølgende, når man vender tilbage til sit arbejde, vil man måske nyde det langt mere.

Virksomheden får noget ud af teambuilding

For en virksomhed er det bestemt ikke en billig ting at investere i en form for teambuilding. Uanset hvilken form for aktivitet man vælger, vil man opleve, at det kan være ganske dyrt.

Ofte er teambuilding noget, hvor man skal være fysisk på den ene eller den anden måde. Det kan for eksempel være, at man skal foretage sig noget fysisk sammen. Meget ofte vil det være en form for sport. Det kan dog godt være, at dem, der planlægger det, tænker lidt på folk. Her vil man vælge noget, som folk ikke er gode til i forvejen. Er man sød og rar, vælger man en sport, som ingen har styr på fra starten af. Det kan for eksempel være en ting som kajakpolo.

Netop den førnævnte aktivitet er noget, som de færreste går til. Der vil nok være nogle, der har prøvet det. Men grundlæggende vil alle have de samme forudsætninger for det. Derfor er det en rigtig god ting at gøre. Der er også andre typer af sport, hvor man sammen er fjollede. Det kan være, at man bliver placeret i en form for menneske-bordfodbold. Her kan man ikke bevæge sig, men skal dermed bruge sine holdkammerater til at få sparket til bolden.

Teambuilding handler om at samarbejde

Uanset hvilken form for teambuilding, man bliver udsat for, vil der altid være én ting, som disse aktiviteter har til fælles, og det er naturligvis samarbejde. Hele pointen med at komme på en form for teambuilding er naturligvis, at man skal arbejde sammen om noget. Man skal have et fælles mål, som man kun kan nå, hvis man er gode til at arbejde sammen.

Der er også mange, der vælger at tage på en form for teambuilding, hvor man skal tænke sig om. Dem, der ikke er helt så fysiske, vil nyde denne form for aktivitet. Her handler det måske om, at man skal løse gåder eller svare på spørgsmål. Det vil gøre, at man i langt højere grad vil kunne anvende nogle ting fra kontoret. For når man er på kontoret sammen, er det især disse mentale udfordringer, man skal arbejde sammen omkring. Derfor vil denne form for teambuilding kunne gøre, at man arbejder bedre sammen på kontoret, når man er der.