You are here: Home » Nethistorier » Er fodboldgolf Danmarks nye nationalsport?

Er fodboldgolf Danmarks nye nationalsport?

Fodboldgolf har sat sit tydelige præg på Danmark. Sporten har hurtigt vokset sig stor, og der er på ganske få år kommet mange unikke baner rundt om i Danmark. Banerne er oftest placeret i naturskønne områder med forhindringer, som skal gøre det at spille fodboldgolf udfordrende og spændende. Et rigtig godt eksempel på dette er fodboldgolfbanen hos Nymarksminde, som ligger i nogle helt fantastiske og skønne omgivelser. Fodboldgolf er en sport, der passer perfekt til det danske temperament. Man behøves nemlig ikke at vinde for at have haft en sjov dag. I fodboldgolf vil du helt sikkert få en oplevelse ud af bare at deltage. Derfor er fodboldgolf måske et godt bud på Danmarks nye nationalsport? Danskerne har i hvert fald taget mod fodboldgolfen med åbne arme, og vi har uden tvivl nogle af de bedste fodboldgolfbaner i verden. I 2012 blev den 6. udgave af verdensmesterskaberne i fodboldgolf faktisk afholdt i Danmark. Dette viser også, at spillet indeholder et stort konkurrence element, som danskerne kan lukrere på, fordi vi har de rigtige forhold.

Er fodboldgolf Danmarks nye håb for en nationalsport?

Fodboldgolf passer godt til både store og små. Den blander konkurrence med et socialt element, og så er det samtidig vildt sjovt at deltage. Spillet foregår på den eksakt samme måde som minigolf. Bortset fra at det bliver spillet med fødderne og en fodbold. Ligesom man kender det fra minigolf, har enhver fodboldgolfbane sine egne forhindringer og regler, som er med til at gøre spillet en del sjovere. Fodboldgolf er blevet kendt og udbredt rigtig hurtigt i Danmark. Derfor kunne det være et godt bud på som en af Danmarks nye nationalsport. Underholdningsværdien er stor, og man hygger sig rigtig meget imens man spiller. Men samtidig er det en sport, der kræver stor koncentration. Man skal kunne bevare det kølige overblik for at slå sine konkurrenter. Derudover kræver fodboldgolf for amatører også en god portion held, som vi kender det fra minigolf. Sporten er rigtig tiltalende for mange, fordi det er en fælles oplevelse man kan dele med sine venner eller familie. Hvis man har intentioner om, at deltage på et højere plan findes der også en national fodboldgolf turnering, som spilles på banerne rundt omkring i Danmark. Den massive popularitet kan uden tvivl være med til at gøre fodboldgolf til Danmarks nye nationalsport.

Er fodboldgolf Danmarks svar på den nye anderledes nationalsport?

Fodboldgolf udmærker sig, fordi det er en anderledes sportsgren. Det er en præcisionssports, så her gælder det ikke om at være hurtig, stærk eller et fysisk vidunder. Fodboldgolf bygger i stedet på at være kølig og intelligent. Slagudstyret er reelt set dine ben. Derfor skal man heller ikke ud at investere i udstyr for at kunne deltage. Fodboldgolf adskiller sig også, fordi at banerne ikke er placeret centralt i bebyggelses områder, som vi kender det fra mange andre sportsgrene. Banerne ligger nemlig typisk placeret i landområder, hvilket giver en eksklusiv naturoplevelse, når man spiller en bane igennem. Dette er også en af grundene til at fodboldgolf er mest udbredt i Jylland indtil videre, men der findes også baner på både Sjælland, Fyn og Bornholm. Derfor er fodboldgolf et godt bud på Danmarks nye nationalsport og det varer sikkert heller ikke længe, før man ser at der bliver anlagt fodboldgolfbaner i nogle af de større danske forlystelsesparker.