You are here: Home » Nethistorier » Er du et offer?

Er du et offer?

Hvis du kommer ud for en trafikulykke eller bliver overfaldet, så har du krav på erstatning. Og det er vigtigt, at du gør noget lige efter ulykken eller overfaldet: Du skal anmelde hændelsen til både dit forsikringsselskab og politiet indenfor 72 timer. Og så skal du altså have fat i en god erstatningsadvokat. Og det er der forskellige grunde til:

Hvilke erstatningskrav?

For det første vil erstatningsadvokaten kunne afgøre hvilke erstatningskrav, der skal fremsættes. Og han vil kunne afgøre, hvordan de skal fremsættes. Det er nemlig sådan, at der findes forskellige erstatningskrav. Et kan være for tabt arbejdsfortjeneste. Et andet kan være mén. Et tredje kan være erstatning for behandling og medicin.  For det andet, vil erstatningsadvokaten sikre, at du får den størst mulige erstatning. Men, der kan være stor forskel på, hvilken proces sådan en erstatningssag skal igennem. Er der tale om en trafikulykke, så vil processen ofte bestå i en del korrespondance imellem din advokat og forsikringsselskaberne. Er der tale om en voldssag, så kommer du – og din advokat – ind i en strafferetssag.
Og her er det, at du skal være opmærksom på, at der findes mange forskellige erstatningsadvokater.

Ofre for vold

Handler det om en voldssag, så skal du nemlig finde en erstatningsadvokat, der har erfaring indenfor strafferet og offererstatning. Fordi det er nemlig offererstatning du skal kræve – og det skal ske under retssagen. Er der tale om, at du skal have erstatning som følge af en trafikulykke, hvor du – og bilen – kom til skade, så skal du have fat i en advokat, der kender til, hvordan forsikringsselskaberne fungerer og som kan kommunikere med dem. Og er der tale om et erstatningskrav fra din side, som handler om piskesmæld, så kan det være en meget svær kommunikation, som advokaten skal indgå i. Find den erstatningsadvokat, som har erfaring med sager, der ligner din sag. Især, når vi taler om erstatning efter en trafikulykke eller et overfald.

Ukendt gerningsmand

Det er nemlig sådan, at det ikke altid er muligt for politiet at finde gerningsmanden. Der findes flugtbilister. Og voldsmænd kan ’forsvinde’. Og når det ikke er muligt at finde gerningsmanden eller bilisten, så skal der andre procedurer i spil. Og dem kender en specialiseret erstatningsadvokat – ud og ind. Jo, der findes rigtigt mange forskellige specialer indenfor det kæmpestore felt, der handler om erstatning. Der findes nemlig også advokater, der specialiserer sig i arbejdsskade erstatning. Der findes også advokater, der ved alt om de regler, der gælder, hvis du skal søge om patienterstatning. Eller bare vil klage over en læge.

Det er derfor ikke tilstrækkeligt bare at henvende sig til en hvilken som helst advokat. Men finder du en advokat, der ved noget om erstatninger, så er du bestemt på rette vej. Han eller hun vil helt sikkert kunne give dig en henvisning til netop den bedste erstatningsadvokat inden for det felt, som din sag handler om. Ofte vil du også møde en erstatningsadvokat – læs her, der har god erfaring indenfor flere erstatningsområder, som de fleste erstatningskrav fremsættes under.
Derfor skal du ikke tøve med at spørge de erstatningsadvokater, du kommer i kontakt med, om hvilke specialiseringer de besidder.