You are here: Home » Nethistorier » En dygtig vinduespolerer

En dygtig vinduespolerer

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg tager hatten af for min niece, Camilla, som er en ung pige, der med et godt gammeldags, dansk ord kan kaldes en gæv pige. Da Camilla var færdig med gymnasiet, valgte hun at begynde på medicin studiet, som hun nu har været i gang med i mere end tre år.

Men Camilla vil helst undgå at stå tilbage med en stor studiegæld, når hun på et tidspunkt kan kalde sig læge, og hendes forældre hører ikke blandt de økonomiske sværvægtere, så deres muligheder for at hjælpe hende er begrænsede.

Allerede i sommeren efter studentereksamen kastede hun sig ud i et ret tilfældigt valgt sommerjob. Hun spurgte nemlig den vinduespudser i Køge – dem her: http://www.as-polering.dk/her-kore-vi/vinduespolering-koge/ , som stod for vinduespudsningen i den etageejendom, hvor Camilla og hendes forældre boede, om han ikke kunne bruge en frisk pige som for eksempel ferieafløser i sommerperioden.

Og hun fik bingo i første hug, for vinduespudseren takkede ja med det samme, da han netop havde haft problemer med at finde nogen, der kunne hjælpe ham med vinduespudsning i Køge i ferietiden. Camilla gik frisk til sagen, og det generede hende ikke at kravle op på de højeste stigetrin for at udføre arbejdet.

Hun fortalte, at den første uges tid havde været lidt vanskelig for hende, for der var nogle rutiner, hun bare skulle følge, hvis hun ikke skulle bruge for lang tid på arbejdet. Men hun kom hurtigt efter det og tjente en god sum penge i den sommerferie.

Efter at hun var begyndt på studiet i København, mødte hun en studiekammerat, hvis far er vinduespudser i Roskilde, og studiekammeraten – som i parentes bemærket ret hurtigt blev til hendes kæreste – havde valgt samme fritidsjob som Camilla, idet han arbejdede hos sin far.

Han fortalte Camilla, at der var rigeligt at gøre, for hans fars firma stod for langt hovedparten af vinduespudsning i Roskilde, hvor der især var travlt med den gelemæssige pudsning af forretningernes udstillingsvinduer.

Så der gik ikke lang tid, før Camilla også begyndte at arbejde for sin kærestes far. Det var primært i weekender, at de to unge udførte arbejdet med vinduespudsningen, men det var Camillas svigerfars kunder kun godt tilfredse med, fordi det for dem var en fordel, at forretningernes vinduer blev pudset udenfor åbningstiden.

Camilla var glad for at kunne tjene penge nok til at leve for i studietiden, og derfor var det en stor ærgrelse for hende, da forholdet til kæresten på et tidspunkt slog revner, og de gik fra hinanden. Så var det slut med arbejdet for hendes tidligere svigerfar, men Camilla var ikke sådan at slå ud, så hun valgte at kontakte en vinduespudser i Slagelse for at høre, om han kunne bruge hendes assistance. Og hun var heldig, for han havde faktisk brug for et begrænset antal timers hjælp pr. uge, så han hyrede Camilla på baggrund af, at hun jo havde en del erfaring med den slags arbejde.

Ham har Camilla arbejdet for gennem nu to år – både i fritiden og på fuld tid i sommerferien.