You are here: Home » Nethistorier » E-cigaret forsætter med at stige i popularitet

E-cigaret forsætter med at stige i popularitet

E-cigaretter er ved at blive mere og mere populært blandt unge såvel som ældre, da mange kan se fordelene ved at vælge en e-cigaret, frem for almindelige cigaretter, der både lugter og udsender tjære og andre giftstoffer rundt i kroppen. En e-cigaret kan fås i mange forskellige varianter, størrelser, typer og prisklasser, det er derfor op til dig selv at bedømme, hvilken type, der vil passe bedst ind i dit forbrug.

Hvordan fungerer en e-cigaret?

Men hvordan fungerer en e-cigaret så? Jo, den fungerer således, at man har et batteri – som skal lades op i en stikkontakt, hvorpå der sidder et ’hoved’ hvori du kommer smagen i. Smagen kan variere alt fra blåbær smag til mentol, alt efter smag og behag. Hovedet, som sidder på batteriet, danner damp, når du suger på mundstykket, altså samme fremgangsmåde som ved brug af cigaretter. Der kommer altså damp ud, ikke røg, hvorfor en e-cigaret ikke lugter eller giver gule fingre/tænder. Der findes mange forhandlere af e-cigaretter, og derudover findes der også et hav af muligheder på internettet, hvor alle smage, hoveder og batterier er at finde. Derudover findes der også startpakker, til nye ’dampere’, som altså indeholder alt det du skal bruge, når du først skifter over til en e-cigaret. Kunne det blive nemmere? Nyd din fremtidige indtag uden lugt og gule fingre, med en e-cigaret.

Hvad er fordelene ved en e-cigaret?

Uanset hvad kritikere siger, så er der nogle uomtvistelige fordele ved e-cigaretterne sammenlignet med tobakscigaretterne. F.eks. er det billigere at ryge e-cigaretter. Pga. den store grad af genanvendelse, når man løbende blot skal fylde på af den såkaldte e-juice, kan prisen holdes ganske lav sammenlignet med de traditionelle cigaretter. Herudover er der heller ikke de samme lugt- og røggener fra e-cigaretter og oveni dette er der heller ikke den samme brandfare ved brug af e-cigaretter. De traditionelle tobakscigaretter kræver stort set liv hvert eneste år, når folk falder i søvn med dem og der går ild i hele huse. Cigaretskod står næsten hvert år også bag flere skovbrande. Disse problemer har med ikke med den elektroniske e-cigaret.

Det sundhedsmæssige aspekt ved e-cigaretter

På den sundhedsmæssige front hersker der i øjeblikket en livlig debat. For er den elektroniske cigaret sundere en det gamle alternativ? Svaret hænger lidt i vinden. For på den ene side kan man formode, at e-cigaretten bringer et sundere alternativ til rygning, da e-cigaretter ikke indeholder nær det samme antal tilsætningsstoffer, som tobakscigaretter. Men på den anden side ved man det rent faktisk ikke. Det er udelukkende en formodning. E-cigaretter har nemlig endnu ikke været på markedet i tilstrækkelig længe og der har endnu ikke været lavet tilstrækkelig med studier af deres virkning, til at man ved, hvordan e-cigaretter påvirker den menneskelige krop efter længere tids brug. Så indtil der er gået længere tid og indtil der er foretaget dybdegående undersøgelser, må man altså afvente den sundhedsmæssige vurdering af e-cigaretterne.