You are here: Home » Nethistorier » Derfor skal du spille med dine børn

Derfor skal du spille med dine børn

Mange undersøgelser har over årene vist, at spil er med til at styrke menneskers kognitive færdigheder, indlæring, hukommelse, finmotorik osv.

Der er altså flere gode grunde til at spille spil. Og det er i barndommens år, at de gode vaner skal indarbejdes. Det man lærer i barndommen, hænger nemlig ofte ved gennem hele livet. Og kan man bibeholde de gode og sunde vaner med eksempelvis at spille, kan det være med til at man holder sig i gang og dermed forbliver længere åndsfrisk som ældre.

Skal man hjælpe sine børn med at få gode vaner, er det vigtigt selv at involvere sig og gå foran. Eksemplets magt er nemlig stor – specielt når det drejer sig om indvirkningen på børn. Så opfordringen til forældre er, at de tager sig tiden og sætter sig ned og spiller med sine børn. Det vil ikke bare være med til at styrke ovenstående egenskaber hos både børn og voksne, men vil også være med til at bibeholde og styrke et godt sammenhold og et stærkt fællesskab i familien.

Hvilke spil skal man vælge?

Der er naturligvis et væld af muligheder, når man skal vælge spil. Og først og fremmest skal man tage et godt kig på sig selv og sin familie, så man vælger nogle spil, som alle finder interessante. Det skal passe til familiens aldersmæssige sammensætning, interesser og den tid, som man kan afsætte til at spille sammen.

Som nogle af de vel nok mest kende og i hvert fald meget populære spil kan eksempelvis nævnes:

  • Kalaha
  • Ludo
  • Yatzy
  •  Uno

Det er alle sammen spil, som er forholdsvis lette at gå til og kan spilles af stort set alle aldersgrupper samtidig med, at de ikke kræver, at man har timevis af sammenhængende tid at spille i.

Men også spil som f.eks. skak og backgammon vil være gode, når bare børnene er blevet lidt ældre. Om end specielt skak normalt kræver at man kan afsætte lidt mere tid.

Mere inspiration

Savner du inspiration til (nye) spil I kan prøve som familie, så tage et kig på hyggeonkel.dk. Deres sektion med spil til familien er bestemt et nærmere kig værd. Her er masser af gode valgmuligheder, når familien skal finde noget at samles om.