You are here: Home » Nethistorier » Derfor er en varmepumpe en god idé

Derfor er en varmepumpe en god idé

Hvis du er på udkig efter måder at spare på varmeregningen, så er den letteste måde ofte at investere i en energieffektiv varmepumpe.

En varmepumpe er den mest energieffektive varmeenhed på markedet. For hver eneste krone elektricitet du bruger med en varmepumpe for du for 2-4 kroner varme retur. Det er energieffektivitet! Oveni dette kan en varmepumpe fungere som en effektiv aircondition om sommeren og giver dig hermed komfort året rundt.

Det varierer selvfølgelig fra familie til familie. Men bruger du i dag f.eks. el-opvarmning vil du typisk kunne spare mellem en tredjedel og halvdelen på din varmeregning. Du kunne også skifte til en anden form for opvarmning. Men så ville din besparelse sandsynligvis ikke være så stor – og du ville ikke nyde godt af at have en aircondition om sommeren.

Hvordan fungerer en varmepumpe?

En varmepumpe trækker varme ud af luften udenfor og fører det ind i huset. Det er i princippet samme system, som bruges i et køleskab. Den trækker varmen ud af luften inden i køleskabet og fører det ud på rørene på bagsiden af køleskabet.

Hvis du nogensinde har lagt mærke til den varme luft, som kommer bag på et køleskab, så ved du hvordan varmepumpen fungerer. Det er nemlig samme princip luft-til-luft varmepumpen eller luft-til-vand varmepumpen bruger, hvor den henter varmen fra luften udenfor huset og fører det indenfor.

Der findes også en effektiv jordvarmepumpe, som trækker varme ud af den omkringliggende jord ifølge Jordvarmeanlæg.dk. Denne type varmepumpe er dyrere i etableringsomkostninger end de øvrige varmepumper, men er til gengæld den mest effektive varmepumpe i drift og dermed den billigste i længden. Ifølge Bedste-varmepumpe.dk har Jordvarmeanlæg SCOP-værdi holder typisk også længere end luft-varmepumperne.

Er varmepumper driftssikre?

Ja! Fordi varmepumper bruger samme teknik som et køleskab, er det en velafprøvet teknik, som man kan stole på. Flere undersøgelser af varmepumper har vist at over halvdelen ofte er i drift over 20 år efter, at de er blevet installeret. Af de pumper, som ikke længere var i brug skyldes det for under halvdelens vedkommende, at der var opstået driftsfejl. Den største del var nedtaget fordi de var blevet udskiftet med nyere/større modeller!