You are here: Home » Nethistorier » Den kære låsemand

Den kære låsemand

Det er utroligt, hvor meget en solstråle kan få sat i gang i. Nu her efter en lang vinter, hvor det har været mørkt og fugtigt, så er der kommet en dag med sol og lunt vejr. Jeg har været ude at gå en lang tur i Søndermarken og set på alle de unge mennesker, der går hånd i hånd og glæder sig over livet. De er smukke og glade. Jeg så faktisk ham, der bor neden under mig gå tur med sin kæreste. Hun er en køn pige. Kan virkeligt godt forstå, han er forelsket i hende.

Min daglige tur

Jeg var ude på min daglige 10.000 skridts gåtur. Lægen har sagt, at jeg sagtens kan gå udenfor. Jeg har ingen symptomer på sygdom. Jeg skal bare sørge for at holde afstand til mennesker, jeg møder på min vej. Ligesom de skal. Det skal vi jo alle sammen i disse tider, hvor den her Covid-19 virus hersker. Men skal kærestepar ikke også holde afstand til hinanden, selv om det kan være frygteligt svært? Altså jeg mener bare: Ville det ikke være det fornuftige at gøre. Ved min underbo, hvem hans kæreste har været i kontakt med nede i supermarkedet, fx?

Lidt kuller måske

Måske er det mig, der er hysterisk. Sådan bliver man måske, når man er alene. Og kun hører om den her frygtelige virus. Hvor om alt er, så gik jeg min tur. Løftede hatten for dem, jeg kender, når jeg kom forbi dem. Der er jo mange, som er blevet sendt hjem, og de skal også have tiden til at gå. Så en lang tur i Søndermarken er en god idé.

En låsesmed på Frederiksberg?

Da jeg endelig havde nået de ca. 7.000 skridt, begyndte jeg at gå hjem igen. Jeg kender en smutvej, igennem parken, så jeg når lige op over de 10.300 skridt. På vej op ad trappen til 3. sal kom jeg forbi min underbo og hans kæreste. Hilste og fortsatte op. Han stoppede mig: ”Undskyld, men kender De en låsesmed på Frederiksberg? Jeg har mistet min nøgle. Vi kan ikke komme ind.” Jeg vendte mig om og sagde til ham, at ja, jeg kender en god låsesmed. Han er også billig. ”Jeg går ind og ringer til ham nu. Vender tilbage.”

Gerne billigt

Efter at have låst mig ind i min lejlighed finder jeg telefonbogen frem og ringer til den billige låsesmed: https://www.dencyklendelaasesmed.dk/, jeg kender. Han spørger efter adresse og navn. Det går op for mig, at jeg ikke ved, hvad den unge mand hedder, men jeg fortæller ham, at han bor på 2. sal lige under mig. ”Ok, jeg kommer med det samme, sig til ham, at han skal vente på mig. Jeg er der om 10 minutter.”

Jeg går ud på trappeopgangen og siger til den unge mand, at låsesmeden, som jeg har tilkaldt, kommer om 10 minutter, så de skal ikke gå nogen steder. Bare vente på, at han kommer. Jeg skal nok lukke ham ind. Jeg går ind til mig selv igen. Tager min frakke af og trækker i tøflerne. Sætter mig i min lænestol og læser min avis.