You are here: Home » Nethistorier » Bliv stresscoach

Bliv stresscoach

Nu er jeg kommet på skolebænken igen. Det er spændende, og jeg er virkelig glad for, at min arbejdsgiver har indvilget i at betale uddannelsen for mig. Jeg er i stresscoaching uddannelse. Firmaet, jeg arbejder for, er stort og har voldsomt mange opgaver. Mange af medarbejderne melder sig ofte syge, simpelthen fordi de er stressede. De er trætte og nervøse.

Brug for en stresscoach

Her i Human Ressource afdelingen, hvor jeg arbejder, har vi længe talt om, at vi skulle have en fast tilknyttet stresscoach. Det ville kunne hjælpe virksomheden over problemerne med for mange sygedage. Og det vil helt sikkert også hjælpe medarbejderne, hvis de kan få noget in-house hjælp fra en stresscoach.

Stresscoaching uddannelsen, som jeg tager, vil give mig et certifikat som stresscoach. Det er ikke en lang uddannelse, og mange af emnerne, som jeg bliver præsenteret for, kender jeg noget til i forvejen i kraft af mit job og tidligere uddannelse til psykolog. Men det er virkeligt skønt at få en anden vinkel på nogle af de ting, jeg i sin tid lærte på universitetet. Det er også rart at få tingene sat i perspektiv i forhold til samfundsudviklingen. Det synes jeg mange efteruddannelseskurser, jeg har været på, mangler.

Et stressende samfund

Samfundet ændrer sig meget hurtigt, det gør vores vaner også. Men det gør vores instinkter og tankegange ikke. Ikke altid i hvert fald. Det fører til, at mange mennesker får stress. Og når det går så stærkt, så kan det være meget vanskeligt at håndtere selv små daglige problemer. Sker det, så er stress næsten en selvskreven regel.

Jeg håber, at stresscoaching uddannelsen kan hjælpe mig til at formulere det budskab overfor stressede kollegaer. Bare det at få sat ord på problemerne kan være en god indgang til at løse dem. Kan vi få gjort det, så bliver det lettere at arbejde med dem, og chancen for at få stress formindskes.