You are here: Home » Nethistorier » Backgammon kan spilles af alle

Backgammon kan spilles af alle

Rigtig mange unge er i dag meget afhængige af deres elektronik. Faktisk hænder det, at alle de vågne timer stort set bliver brugt foran computeren eller med mobilen i hånden. Derfor er det ikke underligt, at de unge slet ikke kender til udvalgte brætspil. Forældrene kender helt sikkert til de mest kendte brætspil, men de har typisk ikke tid til at spille dem, fordi de fleste er meget stressede i hverdagen.  

Husk kvalitetstid med familien 

I dagens Danmark er der så meget, man skal leve op til. Sådan er det for både børn og voksne, og derfor kan det være svært at finde tid til afslapning med brætspil eller lignende. En normal hverdag består både af aflevering og afhentning af børnene i skole eller børnehave, og derudover skal de huslige pligter passes, samt jobbet og diverse fritidsinteresser. Det render hurtigt op i timer, man bruger på det, så derfor er der stort set aldrig tid til hygge. Man må helt bestemt ikke nedprioritere kvalitetstid med familien, så derfor bør man sætte lidt timer af i ny og næ, hvor man så kan nyde samværet med familien.  

Backgammon er oplagt 

Backgammon er et af de mest populære spil, der findes, og det kan spilles af alle. Reglerne er enkle – det spilles af to og man har hver en terning, der skal kastes. Det er på mange måder tilfældigheder, hvem, der vinder, så derfor kan Backgammon ikke helt og aldeles kaldes et færdighedsspil. Det er dog kun en fordel, da det så netop kan spilles af alle. Det kræves nemlig ikke, at man er super skarp til spillet, da det typisk også handler om at være heldig.  

Backgammon er lige som skak et af de ældste brætspil, der findes, og det har rødder, der kan spores over 5000 år tilbage i tiden. Derfor er det helt sikkert også blevet spillet af både dine forældre, bedsteforældre og oldeforældre. Som forælder og barn, kan det være en super hyggelig ting at gøre sammen en eftermiddag eller aften. Der har freden lagt sig, og man har for det meste ikke så meget at lave lige inden sengetid. Backgammon kan være skyld i en masse grin, smil og generelt hyggelig samvær, hvilket kan være svært at få, hvis man sidder klinet foran fjernsynet til en film. Man får konkurreret mod hinanden, hvilket netop er sjovt, fordi det stort set altid er tilfældigheder, der er med til at afgøre, hvem der vinder spillet.  

Det er dog ikke kun på et fysisk bræt, at man kan spille spillet. Rigtig mange spiller også Backgammon over nettet, hvilket man faktisk kan tjene gode penge på. Der findes flere sider på nettet, hvor man kan spille Backgammon, og så får man mulighed for at spille mod andre, der også sidder bag skærmen live og spiller. Det kan på mange måder også være sjovt nok, hvis man lige trænger til lidt afveksling fra lektielæsningen en onsdag aften. Hvis man er i tvivl om reglerne, eller blot ønsker at vide noget mere om Backgammon generelt, så kan man endvidere finde rigtig mange hjemmesider, der netop omhandler Backgammon.