You are here: Home » Nethistorier » Arbejdsfordeling

Arbejdsfordeling

Allerede tidligt i vores ægteskab opnåede min kone og jeg helt uden at tale om det en form for arbejdsdeling med hensyn til det huslige arbejde, som vi ret beset har holdt ved gennem de næsten 30 år, vi har været gift.

Der har aldrig været skarpe grænser mellem vores respektive opgaver, bortset fra et enkelt punkt, nemlig at jeg aldrig har fået lov til at stå for tøjvasken. Det stammer fra en gang, jeg havde lagt en ulden sweater i vores vaskemaskine, og det tog den varig skade af, hvorfor min kone derefter ønskede at stå for tøjvasken.

Det har i mange år været lidt af en hobby for mig at lave mad, så derfor er det automatisk blevet sådan, at det langt de fleste dage er mig, der står for aftensmaden, og det er som regel også mig, der rydder op efter spisningen og fylder vores opvaskemaskine og sætter den i gang.

Men som sagt har vi ikke skarpe grænser bortset fra tøjvasken, så vi deles normalt om de forskellige opgaver, som der nu altid er i et hus. Således er det lidt tilfældigt, hvem af os der tager fat i vores støvsuger, når vi typisk en lørdag formiddag lige render huset over, så vi ikke gror til i støv og snavs.

Efter at vores børn er flyttet hjemmefra, kan vi nu godt mærke, at der er betydeligt mindre behov for rengøring end den gang, da vi havde tre hjemmeboende børn, som meget ofte havde nogle kammerater på besøg.