You are here: Home » Nethistorier » Advokat og planloven

Advokat og planloven

Jeg er meget interesseret i, hvad der sker i det lokale område, som jeg bor i. Det skulle bare mangle. Jeg synes, det er min borgerpligt at interessere mig for det. Det er jo en del af mit liv. Og jeg fatter ikke, at folk kan være ligeglade. Men desværre, så er det ofte tilfældet.
Fx så forsøgte jeg at få folk i mit lokalområde til at interessere sig for det nye projekt, som kommunen har iværksat. Det drejer sig om, at der skal bygges et stort erhvervskompleks nede ved kysten. Det vil medføre store indgreb i det lille økosystem ved stranden. Og det er jeg ikke glad for. Altså et indgreb.

Naturens vej

Efter mange år, hvor området har været beskyttet, er den oprindelige flora og fauna ved at vende tilbage. Det vil være synd og skam, hvis det endnu en gang skal jages væk. Stedet er jo til stor fornøjelse for mange af os, som kan lide at gå ture langs stranden. Også selvom den vej, kommunen fik trumfet igennem, skulle konstrueres for nogle år siden, giver støj.

Jeg har brugt meget tid på at læse planloven og kommuneplanen. Men jeg har faktisk ikke set, at kommuneplanen har været til offentlig høring. Og det undrer mig derfor, at de nu allerede er ved at grave ud til fundamentet til det nye kompleks, de påtænker at bygge. Det må der sættes en stopper for. Jeg kunne forestille mig, at dem, der bor på strandvejen heller ikke er glade for, at der skal bygges et kontorhus lige uden for deres vinduer. Deres ejendomme vil miste i værdi. De har jo købt dem, fordi de kan lide udsigten.
Så jeg har i de sidste dage brugt meget tid på at forfatte en løbeseddel, som jeg vil dele ud.

Løbesedlerne

Jeg stiller mig ned på torvet på lørdag og giver alle, der skal på indkøb, og som kommer forbi mig sådan en seddel, hvor jeg skriver om, hvorfor jeg synes, at byggeriet skal stoppes. Og jeg vil også opfordre til, at alle indsender spørgsmål til kommunens byplanlæggere om byggeriet, så vi kan få mere at vide. Jeg har faktisk skrevet en skabelon, som folk, der vil skrive til kommunen, kan bruge.

Specialiseret advokat i Planloven

Det er godt nok første gang, at jeg er så drastisk i min tilgang. Men jeg mener det alvorligt. Og jeg har derfor også taget mine forhold. Jeg har også fundet en advokat, som ved noget om planloven, offentlige høringer, borgerindflydelse mv. Jeg tror, det er fornuftigt. Det er jo en stor administrationsmaskine, jeg går i dialog med. Jeg vil ikke ende i en situation, hvor jeg står og skal til at finde advokater med relevant viden og erfaring i sidste øjeblik. Jeg vil heller ikke i krig med kommunen. Jeg vil bare have svar på essentielle spørgsmål om naturbeskyttelse, nye byggerier, synet på klimaforandringer, byens fremtid og – ikke mindst – vores rettigheder til at gøre indsigelser mod den slags tiltag. Ikke mere end det. Jeg håber, jeg får svar på mine spørgsmål, ellers må jeg gribe fat i advokaten og få ham til at spørge for mig.